KLURIGA GÅTOR

här kommer några kluriga gåtor jag tycker var roliga, svaren på gåtorna hittar ni längst ner på detta inlägg

gåta 1. en kvinna står i en rulltrappa när hon plötsligt förstår att hennes man har dött. hur kan hon veta det? trots att hon varken kan se eller höra honom.

gåta 2. en man blir hopplöst förälskad i en okänd kvinna på sin mors begravning, ett par dagar senare mördar han sin syster. varför?

gåta 3. du kör en kapad buss mellan stockholm och göteborg, i trosa släpper du av 13 personer ur gisslan, rånar en bank och tar med dig fyra nya gisslan, i alingsås startar du en mordbrand, släpper av sex ur gisslan och tar en ny person till gisslan, i göteborg släpper du hela gisslan vid liseberg, vem kör bussen?

gåta 4. en polis jagar en förgrymmad bankrånare som till vardags har jobb på ett bageri, vad gjorde bankrånarbagaren när polisen sökte honom på jobbet?

gåta 5. en man hittas död i sitt hem efter att grannen brutit sig in för att stänga av ett mycket irriterande väckningsalarm som tjutit i 30 minuter, vid en undersökning finner man att mannen dött av en överdos sömntabletter, man misstänker mord, varför?

gåta 6. du halshugger migutan att färga kniven röd, sedan gråter du vid min sida när jag är död. vad är jag?

gåta 7. en kvinnlig cirkusartist köper nya läderstövlar, vilket medför att hon dör under föreställningen samma kväll, vad hände?

gåta 8. en man hittas död nedanför en bro med byxorna uppknäppta, han har inte blivit mördad och inte heller tagit sitt liv, vad har hänt?

gåta 9. vad fick kannibalen som kom försent till middagen?

gåta 10. en grym kung låter de dödsdömda dra lott om sina liv, på så sätt hoppas kungen visa att han är en god och rättrådig kung, men nästan alla drar nej-lotter och avrättas. en dag blir en klipsk karl ställd inför rätta och döms till döden, när han ska dra lotten som ska avgöra hans öde, står han en lång stund och funderar. han misstänker med rätta att kungen låtit skriva ”nej” på båda lotterna. om han påpekar detta blir kungen troligen ilsk och avrättar honom ändå. vägrar han dra lott går det säkert lika illa, då kom han på en idé som räddar hans livsamtidigt som kungen slipper bli avslöjad, vad gör han?

gåta 11. kvarlevorna av en människa hittas på en öde ö i en inlandssjö i juli. man fastslår att personen blivit mördad, mördaren har inte flytt från ön med flyg, båt eller simmandes, finns mördaren kvar på ön?

gåta 12. en inbrottstjuv har gjort ett inbrott, han är kolsvart, från topp till tå, alla gatlampor är avstängda pga strömavbrott, poliserna som jagar inbrottstjuven har inga lysen på bilen, ändå hittar dom inbrottstjuven…hur?

gåta 13. en man och en kvinna möts för första gången och spenderar natten tillsammans, när mannen vaknar går han in till badrummet, och där ser han 4 bokstäver skrivna med rött läppstift på spegeln, då vet han att hans dagar är räknade, vad har hänt?

gåta 14. robin hood har just stulit 4 juveler. han är förföljd av 6 rövare som är honom hack i häl när han når en bro, bron är gammal och håller maximalt för 81 kg, robin hood väger 80 kg och juvelerna väger 1 kg styck, trots detta klarar han sig över bron med alla 4 juvelerna i behåll… hur gör han?

gåta 15. på julaftons morgon upptäcker en rik dam att hennes diamanthalsband har blivit stulet av någon av dom gästande släktingarna, damen säger till släkten ”ni ska alla sova med varsin käpp under natten och den vars käpp vuxit fem centimeter är den skyldige” nästa morgon har ingen av käpparna vuxit, däremot har brorsonens käpp blivit kortare, damen beodrar att man ska genomsöka brorsonens rum och mycket riktigt så hittar man halsbandet där, hur listade damen ut detta?

svar 1. kvinnan står i rulltrappan i ett sjukhus. hon har just besökt sin man som ligger i respirator på intensiven, plötsligt stannar rulltrappan med ett härtigt ryck, samtidigt som det blick beckmörkt, strömmen har gått..

svar 2. han hoppas på att få träffa den okända kvinnan igen på sin systers begravning.

svar 3. du kör ju bussen

svar 4. smet

svar 5. den döde skulle inte ha ställt sitt larm om han tänkt ta livet av sig.

svar 6. en lök

svar 7. kvinnan är assistent till en knivkastare, de övar in nummret då kvinnan bar sina gamla stövlar, som hade 3 centimeter lägre klackar, i de nya stövlarna blir hon direkt måltavla för knivkastaren.

svar 8. mannen gick på bron och blev kissnödig, han råkade lätta sig precis på en stark strömsledning, och fick en dödlig stöt varpå han föll ner från bron och avled.

svar 9. kalla handen

svar 10. han drar en lott, tittar på den och äter upp den, sedan ber han de övriga att titta på den andra lappen, där står ”nej”. alltså måste han ha dragit ja-lotten.

svar 11. nej, han finns inte kvar, han flydde till fots, mordet begicks under vintern då det låg is på sjön.

svar 12. polisjakten skedde under dagtid

svar 13. kvinnan har skrivit AIDS med stora bokstäver

svar 14. han jonglerar med juvelerna i luften när han går över bron så att endast en i taget är i hans hand under hela brogången.

svar 15.  den skyldige brorsonen blev nervös på morgonen då han inte kunnat se om hans käpp vuxit eftersom han ej kunde jämföra den med dom övrigas käppar, därför kapade han av sin käpp 10 centimeter för att vara säker på att den inte blivit längre.

det

Annonser

En reaktion på ”KLURIGA GÅTOR

  1. Bloggaren Bojan på 123minsida,se har tittat på din roliga blogg och förstår varför den har så många besökare Jag är bara en glad amatör. Tack för att du i alla fall har kommenterat den.
    .
    Bojane

CLASSES LILLA BLOGG ÄLSKAR KOMMENTARER

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s